Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Гневът срещу богатия и арогантен Божков замъглява мисълта на

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgГневът срещу богатия и арогантен Божков замъглява мисълта на
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Могат да те арестуват за бронзова монета от 5 лв. и да те осъдят за нещо останало от скрина на баба ти

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

" Гневът против богатия и нахален Божков замъглява мисълта на разпалени публицисти, законотворци и хора с искания да са десни ". Това написа журналистът Иван Бакалов в плофила си във фейсбук.

Ето какво прибавя той:

" Нужно е малко обяснение...
Могат да те арестуват за бронзова монета за 5 лв., да те глобят и осъдят за нещо останало от скрина на баба ти....
Например, множеството дребни бронзови монети на Александър Македонски, са изтъркани, костваха 5-10 лева на нумизматичните сбирки. Има и още по-евтини изтъркани бронзови римски монети, каквито по тези сбирки продаваха вкупом по петдесетина за 5-10 лв..
Но такива сбирки към този момент няма - откакто полицията организира акции в цяла България, след приемането на закона (по времето на Цветанов).
На такива сбирки в този момент се виждат единствено модерни монети, или до 50-100 години обратно.
Когато одобряваха закона в e-vestnik написах коментар „ Заради бълхата Божков да не изгорим юргана ”. Тогава Божков сподели в изявление „ Чилова е доста тъпа ”. В интерес на истината единствено Чилова обърна внимание какво написа в e-vestnik и ми се обади. Не я познавах, откри ме по телефона и помоли да заведа нумизмати на среща в нейната комисия в Народното събрание. Заведох и на първата среща присъствах и аз. Някои музейни служащи с трофеи се нахвърлиха върху остарелия нумизмат Ставри Топалов като нарушител. Нямал право да има такива неща. Доминиращите настройки са още от комунизма – всичко е държавно, нямаш право да притежаваш монети, антики, всичко би трябвало да се конфискува. Това пазят и, божем десни и демократични законотворци и мислители. Барабар с Иван Костов, който също претендираше в Народното събрание, несъмнено тъй като Божков му работи като алено на бик ".



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР